Декоративни камъни и тухли

Apr 02, 2011

 

Разпродажба:
Цени от 16,00 лв. до 20,00 лв. за м2

Подробности за видовете, асортимента и цените на декоративните тухлички и камъни можете да намерите ТУК!

СЪСТАВ

Декоративните плочки (изкуствен камък и тухли) са изработени на базата на гипсоциментов композит по уникална производствена технология и ноу-хау. Цялата маса е оцветена с неорганични оцветители.

ОБЛАСТ НА ПРИЛОЖЕНИЕ:

Декоративните камъни и тухли са подходящи за стенни облицовки и декорация както за интериора, така и за екстериора – например за облицовка на фасади на сгради и огради,  за  оформление на колони, стени, стълбища и др. Чрез тях може да направите дома си  интересен и модерен.

ПРАВИЛА ЗА РАБОТА:

  • Тухличките не бива да се лепят върху дърво, метал, фазер, ПДЧ и други аналогични материали, изменящи формата и размерите си под въздействие на вода и други външни фактори.
  • Желателно е да се работи при температура над 5 градуса.
  • Поставянето на декоративните камъни и тухли се извършва отгоре-надолу и открай-докрай на стената с цел да не се зацапат вече монтираните плочки.
  • Рязането на тухлите може да се извършва с ножовка.
  • Фугирането не е задължително.
  • Препоръчва се ползването на специални лепила за фасадно приложение. Ако изкуственият камък и тухлички се използват за фасадни облицовки, желателно е  допълнително да се импрегнират с прозрачен акрилен лак за каменни и изкуствени обицовки или със силиконови импрегнатори ( на Изомат, Оргахим, Лакпром, Wurt и др.) Ако повърхността е изложена на дъжд и влага, подходящо е покритието за камъни на Сан Марко – Италия – силоконова водоотблъскваща, дълбокопроникваща защита за външни и вътрешни повърхности.

ПОДГОТОВКА НА ПОВЪРХНОСТИТЕ:

Преди  монтажа на тухлите и камъните се убедете, че повърхността е чиста и твърда. Отстранете остатъците от тапети, бои, мазни петна и прах. Шпакловайте пукнатините и ерозиралите участъци. Ако повърхността е пореста /тухла, гипсови блокчета, газобетон, варова мазилка/, трябва предварително да се шпаклова с лепило.

ВАЖНО: Равната повърхност намалява разхода на лепило.

МОНТАЖ НА ПЛОЧКИ С ФУГА /само тип тухла/

Течен Тапет