Течен тапет – уникален продукт

В различни източници се среща като: тапет мазилка, японска мазилка, копринена мазилка, датска мазилка и др.

Състав:
Течният тапет  /подобрен вариант на японската мазилка/  е уникален  по няколко причини.

Той е екологично чист продукт, тъй като не съдържа вредни и токсични примеси. Произвежда се от целулоза и целулозни влакна /за разлика от оригиналната японска мазилка, която имаше за основа текстил и текстилни влакна/, няма мирис, не причинява алергии. Това е особено важно в условията на съвременния живот, защото позволява да се използва в помещения, в които живеят малки деца и склонни към алергии хора.
Основни видове

Течният тапет е отличен термоизолатор. Неговите изолационни качества многократно превъзхождат тези на най-добрите изолационни бои, продавани в България. Получената повърхност е топла на пипане, повишава температурата на жилището с няколко градуса и осигурява ненадминат комфорт в дома. Ако използвате течен тапет като вътрешна мазилка не е необходимо да се прави външна топлоизолация на сградата.

Устойчивостта на студ е още един плюс на този материал. Дори след пълно замръзване на стените течният тапет съхранява първоначалния си вид, което е решаващо за прилагането му във вили, бунгала и други неотопляеми помещения.

Уникалната микропореста структура на течния тапет е причина за отличните  му шумопоглъщащи качества, което го прави приложим за офисни или жилищни помещения с подови покрития от ламинат и други съвременни настилки, които създават специфични звукови ефекти.

Еластичен е, отлично прикрива пукнатини и неравности. Не дава възможност за образуване на нови при слягане на новопостроени сгради и обекти.

Благодарение на внимателно обмислената рецептура течният тапет е антистатичен, не привлича прах и сажди, не попива дим и миризми. Той не променя цвета си, не потъмнява и не избелява от слънцето. Материалът не изисква никакви грижи, а освен това при повреждане или зацапване лесно се коригира само повредения участък.

Едно от най-важните качества на течния тапет е неговата хигроскопичност. Ще се изненадате от визуалната разлика между покритите с течен тапет стени и тези с латекс, по които се стичат вадички вода и се образува мухъл в студените зимни дни. Разбира се,  проблемите с влагата и мухъла могат да се дължат както на лоша изолация, така и на недостатъчна вентилация. Повече за решението на проблема с мухъла можете да намерите на www.bezvlaga.com

Течният тапет лесно се нанася както от професионалисти, така и от аматьори. Резултатът винаги е отличен! Продуктът обединява преимуществата на хартиения тапет и гипсовата шпакловка. Не е необходимо точно измерване, нито големи свободни площи. Преди полагане не е нужно да се  изравнява повърхността на таваните и стените, нито да се запълват пукнатини и неравности, тъй като това лесно се постига с течния тапет. Цялата работа се извършва от един човек, тъй като безшевното нанасяне е лесно. Спестявайки си шпакловането, вие снижавате сумата за ремонтни дейности в дома си.

Този материал ще ви спести време и пари и за по-нататъшно ремонтиране. При повреди, нанесени от деца и домашни любимци се отстранява само повредения участък, материалът се навлажнява обилно и размекната маса се нанася отново на същото място.

Тази уникална мазилка ще ви изненада не само с голямото разнообразие на цветове, но и с възможността да развихрите своята фантазия – да декорирате отделни стени, колони или участъци, да изработите релефен рисунък, който в съчетание с подходящо осветление ще разнообрази интериора на вашето жилище.

Чрез влагането на декоративни добавките ще постигнете златист, сребрист или друг оттенък (виж декоративни добавки) според своите предпочитания – само на отделни стени и участъци или на цялото помещение. Това ще направи възможно домът ви да изглежда уникално!

Течният тапет напълно отговаря на съвременните стандарти за пожаробезопасност, не разпространява огъня и при горене не отделя токсични газове.

Други предимства:
- Може да се нанася върху релефни повърхности като колони, арки, заоблени ръбове и различни декоративни елементи
- Осигурява “дишане” и регулиране на влагата в помещението
- Подходящ за хора, страдащи от алегии и дихателни проблеми